Allt Om Sökmotoroptimering i Ruby

Inom onlinevärlden är Google-sökning ofta roten bakom inspiration och erfarenhet. Att nå Googles förstasida kan vara den avgörande faktorn för att lyckas inom entreprenörskap.

Definition av sökmotoroptimering

Man kan sammanfattat säga att sökmotoroptimering, SEO, är processen av att optimera webbsidans innehåll, för att sökmotorer som Google, Bing och Yahoo ska placera webbsidan på förstasidan när en internetläsare söker på en viss fras. Detta gäller oavsett om man ska sökmotoroptimera sin hemsida i WordPress eller när man seo optimerar för Ruby!
Till exempel finns hemsidesägare som skriver om olika typer av vegetarisk mat, som lasagne. Då är det viktigt att sökmotorer visar hemsidan på toppresultat på sökord som “vegetarisk lasagne”.

En Översikt

Studier visar att över 90% av onlineerfarenhet börjar med sökmotorer, varav mer än hälften har sitt ursprung i den kända sökmotorn Google. Förutom detta får de 5 topprankade hemsidor på förstasidan mer än sex tiondelar av alla besökare, vilket visar att sökmotoroptimering inte ska underskattas.

Kort sagt finns det två typer av hemsidesägare. Den ena använder sökmotoroptimering för att tjäna några tusen snabbt. Nackdelen är att de fokuserar enbart på att optimera innehållet för sökmotorn och inte för läsarna. Med tanke på att det finns många olika sätt att bryta regler för att få hög rankning på hemsidan är det många som, genom plagiering och låg kvalitet på innehåll, försöker tjäna några extra kronor. Tyvärr förstör de sina chanser att komma långt som entreprenörer, genom att konstant se upp för nya uppdateringar på sökmotorer för att hitta nya sätt att undvika etiska regler för sökmarknadsföring.

Det andra typen bygger en hållbar online verksamhet genom stort fokus på läsarna, för att erbjuda ett innehåll med hög kvalitet och göra det tillgänglig för dem genom att följa sökmotorernas regler och tips.

On-page och Off-page Sökmotoroptimering

Liknande finns det två typer av SEO, on-Page och off-page. On-page handlar om samtliga Googles rankningsfaktorer som bestäms genom själva innehållet på hemsidan. Off-page refererar ofta till det Google tittar på, som hemsidesägaren inte påverkar, för att avgöra rankning. Exempelvis motsvarar det socialt nätverk, övriga bloggar i branschen och bakgrunden av sökaren. Detta är givetvis inget som skiljer sig när man optimerar med Ruby.

ruby on rails seo

Det viktigaste är innehållet på hemsidan. Det är nämligen innehållet som Google tittar på för att leverera det bästa resultatet till sökaren. Till exempel när man söker på “snabb och enkel räkmacka” kommer Google att leta efter det bästa receptet för hemmagjord ostmacka på sin databas. För Google är det viktiga att ge sökaren den bästa erfarenheten genom att visa innehåll med bra kvalitet.

Avslutningsvis är det att bara börja publicera bra innehåll för att erbjuda kvalitet till sökaren. I dagens internetbransch är det inte längre frivilligt att arbeta med sökmotoroptimering om man äger en hemsida. Men om man spenderar lite tid på sökmotoroptimering märker man att det lönar sig fort, genom mer trafik och försäljning.